scoala subterana

Prima școală subterană din Ucraina

Prima școală subterană din Ucraina a fost construită în orașul Harkov, situat în nord-estul țării. Această unitate școlară este situată la 6 metri sub pământ și se predă în două schimburi, iar dotările sunt moderne. Măsura a fost luată de autoritățile locale pentru a proteja copiii de rachetele care zboară zilnic în zonă, în condițiile în care orașul este ținta frecventelor atacuri aeriene ruse.

Situat la mai puțin de 35 de kilometri de granița cu Rusia, Harkov este al doilea oraș ca mărime din Ucraina. În ultimii ani, orașul a fost afectat de conflictele dintre Ucraina și Rusia, în special în timpul invaziei ruse din 2022. Prin construirea acestei școli subterane, autoritățile locale speră să ofere o alternativă sigură pentru educația copiilor din zonă.

Potrivit primarului Igor Terekhov, prima școală subterană din Ucraina este o soluție inovativă și necesară pentru a oferi copiilor un mediu de învățare sigur. De asemenea, această școală subterană este un exemplu de adaptare la situațiile de criză și de găsire a unor soluții creative pentru problemele existente.

 

Partajează acest conținut:

Publică comentariul