Giro d’Italia 2024

Giro d’Italia 2024, sărbătorește a 107-a ediție în acest an, Corsa Rosa care începe sâmbătă, 4 mai, la Torino și se încheie la Roma cu o etapă de circuit în jurul Colosseumului, duminică, 26 mai.Toate etapele vor fi transmise în România de Eurosport.

Traseul din aceast an va acoperi 3.400 de kilometri și 44.650 de metri în altitudine verticală pe parcursul celor 21 de zile de cursă.

RCS Sport, organizatorii cursei, au proiectat un traseu de cursă echilibrat care include două probe contra cronometru (de 40,6 km și 31,2 km), alături de o etapă de pietriș în stil Strade Bianche în Toscana pe etapă 6 și șase finisaje pe vârful muntelui.

Primož Roglič a fost câștigătorul Giro d’Italia 2023, dar nu își va apăra titlul obținut. În schimb, se va concentra pe deplin pe Turul Franței alaturi de noua sa echipa.

 

Traseul echilibrat din 2024 a atras o serie de nume de top care să lupte pentru marile premii, inclusiv Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) cotat principalul favorit, Geraint Thomas și Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step), Biniam Girmay (Intermarché – Wanty), Jonathan Milan (Lidl-Trek), Romain Bardet (Team DSM-Firmenich PostNL) și Caleb Ewan (Jayco-AlUla).

Cicliștii aliniați la startul acestui Giro sunt:

Date oferite de: FirstCycling.com

Partajează acest conținut:

Publică comentariul